Universul Copiilor
Bine ati venit pe Universul Copiilor
Va invitam sa va inregistrati cu noi pentru a fi alaturi de noi de mamici si de lumea copiilor!


Bine ati venit!!
AcasaAcasa  SiteSite  FAQFAQ  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 Bucataria Barizoanei

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Vizitato
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Bucataria Barizoanei   Mier Apr 14, 2010 5:36 am

DROB DE MIEL IN FOETAJ

Ingrediente:

Ficatul, plamanii, splina si rinichii de la un miel de 6-8 kg
(gata taiat), 150g ceapa( de preferat verde), 50-80ml untdelemn, 3-4
oua, sare,
piper,
enibahar, marar,
patrunjel, tarhon,sau
condimente pentru miel,un pachet de aluat de foetaj
Pregătire:

Maruntaiele de miel se spala la un jet de apa. Ceapa taiata
marunt se caleste un minut, in 5-6 linguri de untdelemn, apoi se adauga
plamanii taiati in bucati mici, rinichii taiati in jumatate, pe
lungime, apoi crestati in 2-3 locuri si bine spalati, o lingurita cu
varf de sare,
cate un varf de lingurita din fiecare condiment macinat, lasand sa se
prajeasca la foc mic acoperite, pana ce scade apa ce o lasa. Reci, se
trec prin masina de tocat impreuna cu ficatul crud. La tocatura se
adauga ouale intregi, ceapa verde tocata, cate o lingurita din
verdeata preferata tocata marunt, sau din toate, dupa gust. Se amesteca
bine. Se inveleste tava cu hartie de copt, se pune compozitia in foaia
de foetaj intinsa, apoi se impatureste bine ,ca un strudel mai mare. Se
tine la cuptor cca 30-40 de minute la 180 grade. Se serveste rece.




Ultima editare efectuata de catre barizoana in Joi Apr 15, 2010 12:21 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Bucataria Barizoanei   Mier Apr 14, 2010 9:54 am

arata bine! eu nu sunt fan drob, dar as gusta!


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Bucataria Barizoanei   Joi Apr 15, 2010 12:09 pm

buna reteta. multumim.


Sus In jos
Vizitato
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Bucataria Barizoanei   Joi Apr 15, 2010 12:42 pm

PRAJITURA CU NUCA DE KOKOS

am pregatit ceva dulce si delicios
pentru voi



Ingrediente pentru foi:
300 gr. faina,
100
gr. zahar pudra,
un praf de copt,
3 lingurite cacao, 2 oua
intregi, smantana cat cuprinde (aprox. 100 gr.)

Ingrediente
pentru crema de cocos:
6 albusuri, 200 gr. zahar, 150-170 gr. nuca de
cocos

Ingrediente pentru crema de vanilie:
6 galbenuse, 250
gr. zahar tos, un plic zahar vanilinat, 4 linguri faina, 400 ml. lapte,
200 gr. unt.

Ingrediente pentru glazura:
100 gr. unt, 3
linguri zahar pudra, 1 lingura cacao

Mod de preparare:

Pentru
foi, se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat care se
imparte in doua si se intinde fiecare intre doua folii cu sucitorul.
Se
pune in tava prima foaie peste care se intinde crema de cocos, obtinuta
din albusurile batute f. bine cu zaharul si amestecate usor cu nuca de
cocos, dupa care se aseaza a doua foaie si se inteapa cu furculita.
Se
da la cuptor 30 minute dupa care se lasa la racit.Timp in care se face,

crema
de vanilie;
se amesteca galbenusele cu zaharul tos vanilia, faina si
laptele si se fierbe in bain-marie amestecand mereu pana se ingroasa.
Acesta se lasa la racit dupa care se adauga cate o lingura in untul
frecat spuma.Crema se intinde uniform peste blatul copt si racit.
Deasupra
se poate pune ciocolata rasa sau glazura dupa preferinta.

Mod de
preparare glazura:
Se topeste untul si se adauga zaharul amestecat
cu cacao apoi se ia de pe foc si se pun 4-5 picaturi de ulei si 2
picaturi de otet.

POFTA BUNA !


Sus In jos
Vizitato
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Bucataria Barizoanei   Joi Apr 15, 2010 12:45 pm

UN desert bun si usor de preparat
TIRAMISU




Ingrediente:
Piscoturi
"Savoiardi Balocco" ;
225 g mascarpone (italian sau romanesc special
pentru tiramisu), 225 g frisca Hulala,
5 galbenusuri, 1 albus ou
batut spuma, 150 g zahar, 1 paharel lichior sau rom dupa gust,
1 plic
zahar vanilat, 1 esenta rom, cacao ptr. pudrare, ness pentru inmuiat
piscoturile,
ex:o ceasca de apa rece - o ligurita de ness

Mod
de preparare:
Intr-un castron se freaca galbenusurile de ou cu
zaharul pana la obtinerea unei compozitii spumoase, amestecand cu grija
se adauga crema mascarpone, frisca batuta spuma, albusul deasemenea
spuma si in fine lichiorul , esenta de rom si zaharul vanilat. Se
amesteca pana la omogenizare. Intr-o tava se aseaza un strat crema de
mai sus, un strat piscoturi insiropati pe ambele parti, un alt strat de
crema , un alt strat piscoturi si se incheie cu un strat de crema
dispusa uniform cu ajutorul unei spatule. Deasupra se pudreaza cu un
strat de cacao data prin sita.
Se tine la frigider cel putin 3 ore
inainte de servire. Tiramisu e si mai gustos daca este preparat cu o zi
inainte de servire.

Ingrediente:
0.300 ml espresso, 0.100
ml Amaretto, 2 fiole esenta de rom, 8 galbenusuri, 0.200 gr zahar tos, 1
lt frisca lichida, 0.250 gr Mascarponne, 0.100 gr cacao, 48 buc
piscoturi de sampanie

Intai se face crema.
Se serveste rece
portionata dreptunghiular.

POFTA BUNA!!!!


Sus In jos
Vizitato
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Bucataria Barizoanei   Joi Apr 15, 2010 12:47 pm

TORT DE BRANZA CU PISCOT

INGREDIENTE:4 oua,200 gr zahar pudra,500 gr branza dulce,coaja
rasa de lamaie,20 gr gelatina,piscoturi cca 15 bucati,stafide,1 zahar
vanilat

500 gr branza se amesteca bine pana se
face crema cu 100 gr zahar pudra si 4 galbenuse,4 albuse se bat bine cu
100 gr zahar pudra ,si se amesteca cu branzastafidele si zaharul vanilat
si coaja rasa de lamaie ,dupa ce sa amestecat bine se pune gelatina
dizolvata intr-un pahar de apa ,
se aseaza piscoturile in picioare
si la mijloc se pune crema ,se serveste a doua zi .


POFTA BUNA FETELOR!!!!!


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Bucataria Barizoanei   Joi Apr 15, 2010 1:07 pm

mmmmmm numai bunatati. le voi nota si eu si le voi face cand voi avea timp.


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Bucataria Barizoanei   Vin Apr 16, 2010 12:02 pm

super retete scumpa doamna.de la tiramisu am pus eu 10 kg pe mine si acum ma chinui sa le dau jos.


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Bucataria Barizoanei   Joi Apr 29, 2010 4:00 am

faine o sa incerc dulciurile imi place sa fac


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Bucataria Barizoanei   Joi Apr 29, 2010 6:36 am

super retete. dana sa pui poze dupa sa vedem ce ai facut.


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Bucataria Barizoanei   Vin Mai 07, 2010 10:19 pm

tortul de branza arata tare bine iar tiramisu am facut si eu si i-mi place tare


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Bucataria Barizoanei   Dum Mai 09, 2010 12:41 am

tiramisul este bestial. eu numai pot dupa el.


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Bucataria Barizoanei   Sam Iun 26, 2010 10:26 pm

o sa postez si eu o reteta de prajituri data viitoare cand o sa le fac copiilor.dar inaite cred ca o sa le incerc pe cele care le-ati postat


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Bucataria Barizoanei   Dum Iun 27, 2010 2:29 am

te asteptam cu retete


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Bucataria Barizoanei   Dum Iun 27, 2010 3:10 am

waw...ce am gasit aici!Am sa incerc retetele barizoana arata super bine


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Bucataria Barizoanei   Dum Iun 27, 2010 6:23 am

abia acuma ai vazut laura?


Sus In jos
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Bucataria Barizoanei   



Sus In jos
 

Bucataria Barizoanei

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Regulament la postare

-Incercati pe cat posibil sa evitati certurile.
- Respectati-i pe ceilalti membri daca vreti sa fiti si voi respectati.
- Nu faceti reclama mascata. Primiti avertizare si apoi veti fi exclus.
-Vorbiti cu administratorul pentru reclama si schimb de bannere.
- Administratorul are dreptul sa excluda membri daca accestia incalca regulile.
- Fiti spontani in alegerea subiectelor. Nu se stie cand vei fi promovat!!
-Apreciem spontaneitatea. Fiti activi si legati prietenii.
-EVITATI DUBLU-POST-ITUL!!Atrage dupa sine avertizarea!
Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Universul Copiilor :: D'ale bucatariei :: Sfaturi in bucatarie-
creează un forum | Cultura si Societate | Mamici | © phpBB | Forum gratuit de suport | Contact | Semnaleaza un abuz | Creeaza-ti un blog