Universul Copiilor
Bine ati venit pe Universul Copiilor
Va invitam sa va inregistrati cu noi pentru a fi alaturi de noi de mamici si de lumea copiilor!


Bine ati venit!!
AcasaAcasa  SiteSite  FAQFAQ  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 Sfaturi practice in bucatarie

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3  Urmatorul
AutorMesaj
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Joi Apr 01, 2010 9:16 pm

retetele de slabit. vreau si eu.


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Vin Apr 02, 2010 10:34 am

Intra la gospodinele forumiste, la retete de slabit si gasesti acolo.


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Sam Apr 03, 2010 10:35 pm

Sfaturi pentru prepararea carnii


<LI>Gateste la temperatura mai mica bucatile tari de vita.

<LI>Coasta si muschiul de vaca trebuiesc fierte in suc propriu sau inabusit, la foc mic.

<LI>Cotletele devin mai fragede atunci cand sunt facute pe gratar la foc potrivit. Nu uitati sa inlaturati zgarciurile si tendoanele inainte de a manca.

<LI>Fripturile risca sa se usuce daca sunt preparate la foc lent.

<LI>Feliile din spate de vita trebuiesc fripte la gratar. Vor lasa aceeasi impresie ca muschiul de vita.

<LI>Pentru tocanite, cumparati parti mai ieftine ale animalului si taiati-le in cubulete. Astfel, veti evita costurile exagerate.

<LI>In locul muschiului de vita si al cotletelor, folositi antricot de vita. Inainte de a-l prepara, bagati-l mai intai la cuptor la temperatura de 175 C, timp de 15 munute pentru o jumatate de kg.

<LI>Pentru hamburgeri, incercati sa folositi carne batuta in locul carnii tocate. Vor iesi la fel de buni.

<LI>Condimenteaza toate bucatile de carne, orneaza mancarea, aprinde lumanari la cina, si bucura-te de o masa nu doar delicioasa, ci si convenabila.
</LI>


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Dum Apr 04, 2010 12:22 pm

Bine de stiut... desi eu nu prea gatesc carne de vita. Nu prea ne place.


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Lun Apr 05, 2010 3:37 am

la mine tot ce este carne sa mananca.


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Lun Apr 05, 2010 11:35 am

si la mine la fel


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Mar Apr 06, 2010 8:12 am

numai spune nimeni sfaturi pe aici?


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Mier Apr 07, 2010 10:48 am

mysulika a scris:
Pentru cei care nu au voie de prajeli,la ciorbe dupa ce au terminat de fiert, se pune deasupra foarte putin ulei si se da deoparte.Nu se va simti ca nu am facut prajeala.Pulpele de pui se condimenteaza,se pun in tigaia de prajit cu apa cat sa le acopere bine.Ele lasa un pic de grasime dar nu se lasa la prajit,doar pana a scazut toata apa din tigaie.Va garantez ca este si sanatos si nu se cunoaste ca nu-s prajite deoarece intra condimentul in carne ,ii da un gust deosebit si sunt si fierte. :[img]http://ww

asa fa si eu fripturica! iese o bunatate!


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Mier Apr 07, 2010 11:26 am

fara ulei? doar apa si carne?


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Mier Apr 07, 2010 11:29 am

da, eu asa pun! uneori mai stropesc, al final, cu ulei de masline, dar foarte putin! de obicei isi lasa carnea grasime. eu o pun cu piele si lasa cat trebuie.mie imi place asa!


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Mier Apr 07, 2010 11:34 am

adica o mananci cum ar fi carne fiarta?
stai sa ti explic.pun pulpele in tiganie si le acopar cu apa, delikat etc?
cand scade apa mai pun?


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Mier Apr 07, 2010 11:39 am

da, eu asa fac! pun pulpele , le condimentezi cu ce vrei si le acoperi cu apa. poti sa mai pui apa cand scade, daca ti se pare ca nu s-au facut! dar de preferat e sa lasi sa scada apa. daca vrei cu mai mult sos, lasi mai multa zeama. eu pun mai multa apa pentru ca sotul e lesinat dupa sosuri!


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Mier Apr 07, 2010 11:42 am

mi ai facut o pofta. maine nu am timp dar o sa cumpar pulpe si fac si eu vineri, sambata.


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Mier Apr 07, 2010 11:43 am

cred ca fac si eu sambata! sa vedem cum ne ies!

Stiati ca...

• Pentru a feri fructele de putrezire se aseaza in
fructiera citiva catei de usturoi taiati in doua.
• Pentru a inlocui
cleiul se freaca cu un catel de usturoi partile de lipit. Se potrivesc
si se preseaza.
• Pentru a neutraliza mirosul neplacut de usturoi,
se amesteca 2-3 boabe de cafea, citeva graunte de anason sau chimen, un
mar sau citeva frunze de patrunjel.
• La primul muls, ciobanii
freaca ugerul oilor cu usturoi, dezinfectindu-l.
• Amestecul din
doua parti ulei si una usturoi combate astenia si depresia.
• Frectiile cu usturoi de-a lungul coloanei vertebrale sint indicate
pentru reumatism.
• In noaptea de Sfintul Andrei, romanii freaca
cercevelele geamurilor cu usturoi, ca sa nu se apropie strigoii.
Sursa:minte9.com


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Mier Apr 07, 2010 11:47 am

Pilaful, orezul cu lapte, budinca de orez sunt mult mai gustoase daca le
adaugati si 1-2 lingurite de lapte praf.

Pireul de spanac e
mult mai gustos daca atunci cand e gata ii adaugati un galbenus de ou
frecat bine.

Cozonacii si budincile prind o culoare frumoasa
deasupra, daca ii ungeti - nu cu ou, cum se obisnuieste, ci cu cafea cu
lapte.

Painea care se face acasa se poate prepara cu frunze de
vita, in loc de drojdie. Se fierb 8-10 frunze, in putina apa, timp de 10
minute, iar zeama calduta se pune strecurata in aluat. Dospeste
perfect.

Ouale tari se curata fara greutate daca in apa de fiert
se pune putin otet.

Carnea ramane multa vreme proaspata daca se
pune intr-un vas, se toarna deasupra apa si pe apa se toarna un strat
subtire de untdelemn (in cazul cand lipseste frigiderul din casa).


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Mier Apr 07, 2010 12:23 pm

foarte bune sfaturile...


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Vin Apr 09, 2010 7:25 am

acum fac pulpele cum a zis miha. va spun cum au iesit.


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Sam Apr 10, 2010 7:35 am

astazi nu am facut pulpe cum a zis miha, dar am fost si am cumparat pulpe si maine le fac.


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Sam Apr 10, 2010 11:02 pm

au iesit super. acum am facut mai multe ca, prima data nici nu au ajuns. au un gust deosebit.merci miha.


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Lun Apr 12, 2010 5:20 am

si eu am facut! cred ca mai fac tot sambata o serie!


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Lun Apr 12, 2010 11:00 pm

alte sfaturi
- Acoperă vasele cu mâncare gătită. Poţi folosi capace sau folie de
plastic autoaderentă, care se strânge bine în jurul recipientelor, şi
astfel mirosurile nu se mai răspândesc în interior. Ideal este să
păstrezi alimentele în cutii speciale de plastic, pe care le poţi
cumpăra din supermarketuri.

- Nu pune în frigider mâncarea gătită înainte de a se răci, pentru că se poate strica.

- Nu ţine alimentele din care se poate scurge zeamă în pungi sau împachetate
în hârtie, ci pune-le într-un recipient acoperit.

- Nu aşeza pe acelaşi raft alimente nepreparate termic alături de mâncare gătită,
deoarece primele pot transmite bacterii şi microbi. Recipientele de
plastic te pot feri de astfel de probleme.

- Ouăle se spală şi
se păstrează într-un cofraj de carton cu capac, pe care îl poţi cumpăra
din supermarket. Aşază cofrajul pe unul dintre rafturile frigiderului
unde temperatura e mai scăzută.

- Păstrează pe rafturile de sus mâncarea gătită, iar pe cele inferioare alimentele nepreparate termic şi
crudităţile.

- Spală şi şterge bine legumele şi fructele înainte de a le băga în frigider.

- Frigiderul se decongelează când gheaţa atinge un strat mai gros de 3
mm. Nu lăsa să treacă două luni fără să-l dezgheţi.

- Nu încerca să înlături gheaţa cu cuţitul. Rişti să strici circuitul de
răcire.

- Scoate aparatul din priză şi pune o cratiţă cu apă fierbinte în interior, pe un raft. De la aburul acesteia, gheaţa se va topi. După topire, scoate apa şi curăţă interiorul cu un detergent de vase, apoi clăteşte-l.
sursa net



Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Mar Apr 13, 2010 1:00 am

majoritatea le stiam, dar sunt bine venite sa ni le reamintim.


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Mar Apr 13, 2010 4:17 am

da, pai sunt de zi cu zi, ca sa zic asa. ca le punem in practica aproape zilnic.


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Joi Apr 15, 2010 12:08 pm

merci frumos miha.


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Mier Iun 23, 2010 1:28 am

Legumele sunt izvorul sanatatii noastre, de aceea se recomanda sa se consume in stare cat mai proaspata. Exista legume, care se pot pastra pana iarna tarziu, cum ar fi ardeiul gras rosu si rosiile. Daca vreti sa aveti patrunjel verde pe toata perioada iernii pana in primavara, iata cateva idei pe care sa le puneti in practica.


Pastrarea ardeilor grasi

Ardeii grasi de culoare rosie se pastreaza cel mai bine aproape toata iarna, acestia
contin si o cantitate mare de vitamina C.
Soiul de Bazargic
este recomandat pentru o astfel de pastrare mai indelungata.
Ardei grasi copti bine si de culoare rosie inchis, se invelesc in hartie fiecare in parte
Se asaza in cosuri sau ladite, care de asemenea se invelesc in hartie.
Cosurile sau laditele se pastreaza intr-o incapere rece, dar uscata, asezate unele peste altele.
Pe timp geros se acopera bine, pentru a nu ingheta
Ardeii grasi se pot pastra, in felul acesta, pana la 3 luni.
Ardeii verzi, dar foarte grasi si sanatosi se pot pastra la fel.

Pastrarea rosiilor
Rosiile din recolte tarzii sunt cele mai recomandate pentru pastrare.
Acestea se aleg atunci cand sunt verzi sau abia au inceput sa se coaca.
Se recomanda culegerea lor pe timp uscat, dupa ce s-a uscat roua de pe ele.
Rosiile se taie cu crengute cu tot.
Se asaza in cosuri in doua sau trei straturi, fara a le indesa.
Cosurile cu rosii se pastreaza intr-o camara situata spre miaza-noapte cu o temperatura de 10-12 grade, in nici un caz sub 0 grade.
Rosiile se coc bine si invelite fiecare intr-o bucata de hartie, asezate in cosuri, ladite de lemn sau cutii de carton.

Patrunjel verde in timpul iernii
Se pune pamant intr-o ladita cu peretii inalti, apoi se infig radacini de patrunjel mai groase si mai sanatoase.
Laditele se pun intr-un loc cu multa lumina si caldura, avand grija sa se ude constant.
Radacinile de patrunjel vor da atatea frunze, cat va fi necesar iarna intreaga.

sursa: ele.ro


Sus In jos
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   



Sus In jos
 

Sfaturi practice in bucatarie

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 2 din 3Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3  Urmatorul

Regulament la postare

-Incercati pe cat posibil sa evitati certurile.
- Respectati-i pe ceilalti membri daca vreti sa fiti si voi respectati.
- Nu faceti reclama mascata. Primiti avertizare si apoi veti fi exclus.
-Vorbiti cu administratorul pentru reclama si schimb de bannere.
- Administratorul are dreptul sa excluda membri daca accestia incalca regulile.
- Fiti spontani in alegerea subiectelor. Nu se stie cand vei fi promovat!!
-Apreciem spontaneitatea. Fiti activi si legati prietenii.
-EVITATI DUBLU-POST-ITUL!!Atrage dupa sine avertizarea!
Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Universul Copiilor :: D'ale bucatariei :: Sfaturi in bucatarie-
Creati un forum gratuit | © phpBB | Forum gratuit de suport | Contact | Semnaleaza un abuz | Creeaza-ti propriul blog gratuit