Universul Copiilor
Bine ati venit pe Universul Copiilor
Va invitam sa va inregistrati cu noi pentru a fi alaturi de noi de mamici si de lumea copiilor!


Bine ati venit!!
AcasaAcasa  SiteSite  FAQFAQ  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 Sfaturi practice in bucatarie

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : 1, 2, 3  Urmatorul
AutorMesaj
Admin
Administrator
Administrator
avatar


MesajSubiect: Sfaturi practice in bucatarie   Mier Feb 10, 2010 1:01 pm

cateva sfaturi pentru gospodine, va astept pe toate cu ce stiti,am sa postez si eu cateva sfaturi.



incep cu sfaturi pentru prajeli


Inainte de a pune legume sau carne la prajit,este bine c uleiul sa fie incins la 180 C
Ca sa nu mai sara uleiul incins din tigaie,inainte de a-l pune pe foc,presara putina sare peste el
Untul este un bun inlocuitor a-l uleiului atunci cand doresti sa inabusi legumele proaspete.Pune un cubulet de unt intr-o tigaie pe foc mic,lasa sa se topaesca si apoi adauga legumele.
uleiul va fi suficient de incinsatunci cand,punand un cartof pai in tigaie acesta se va ridica la suprafata in aprox. 5 secunde
Uleiul de palmier este mai bun pentru prajeli decat cel de floarea-soarelui.Acesta este mai rezistent la prajit,este bogat in acizi,nu se rancezeste si nu oxideaza
Pentru a impiedica rancezirea unturii,atunci cand o topesti adauga ceapa sau suc de ceapa
Nu distruge calitatile uleiului de masline,prajindu-l.Este preferabil sa-l utilizezi mai mult pentru preaprarea salatelor.





Sper ca va sunt de folos sfaturile mele voi reveni si maine cu altele


Sus In jos
Vizitato
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Mier Feb 10, 2010 11:26 pm

Pentru cei care nu au voie de prajeli,la ciorbe dupa ce au terminat de fiert, se pune deasupra foarte putin ulei si se da deoparte.Nu se va simti ca nu am facut prajeala.Pulpele de pui se condimenteaza,se pun in tigaia de prajit cu apa cat sa le acopere bine.Ele lasa un pic de grasime dar nu se lasa la prajit,doar pana a scazut toata apa din tigaie.Va garantez ca este si sanatos si nu se cunoaste ca nu-s prajite deoarece intra condimentul in carne ,ii da un gust deosebit si sunt si fierte. :[img]http://ww


Sus In jos
Admin
Administrator
Administrator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Joi Feb 11, 2010 12:09 am

Foarte interesant. Te mai astept cu sfaturi


Sus In jos
Vizitato
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Joi Feb 11, 2010 12:39 am

Sotul nu are voie de prajeli,grasimi si am scris ceea ce fac eu acasa si e sanatos, bun si eficient si pentru ceilalti.Inainte,ideea de regim sau numai fiert imi facea rau,dar am constatat ca se poate manca sanatos si gustos


Sus In jos
Admin
Administrator
Administrator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Joi Feb 11, 2010 3:11 am

Sfaturi pentru gatit

Piureul iese mai alb si mai pufos cand laptele este fierbinte.In plus,va fi mult mai gustos,daca adaugati una-doua foi de dafin si un catel de ustuoi
Legumele isi vor pastra culoarea, daca adaugi un pic de otet in apa de fierbere si daca pui sarea daor la sfarsit.
Oul este mai usor de curatat daca,in apa care fierbe adaugi cateva picaturi de otet.
Merele nu se innegresc dupa ce sunt curatate daca sunt stropite cu lamaie Peste friptura la cuptor,daca torni un pic de bere,carnea va prinde o crusta crocanta.
Orezul ramane alb si intreg,daca pui in apa de fiert o felie de lamaie
Daca, in timpul fierberii supei,lichidul scade foarte mult,completeaza cu apa calda nu cu apa rece. Apa tulbura supa si incetineste procesul de fierbere
carnea pe care doresti sa o pregatesti la cuptor devine mai frageda,daca torni peste ea putin coniac.


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Joi Feb 11, 2010 3:15 am

un sfat e bine venit oricand :flower:


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Joi Feb 11, 2010 11:43 am

Carnea, mai ales cea care se fierbe mai greu, devine mai frageda si aromata daca este marinata in prealabil. La un kilogram de carne taiata pentru a fi pregatita se pot adauga 3 linguri de otet, 3 de ulei, preferabil de masline, 3 linguri de vin, o lingurita de piper boabe, una de boabe de mustar,3 linguri de sos de soia, foi de dafin, sare dupa gust etc. Amestecati bine si lasati in frigider intr-un vas acoperit sau intr-o punga de plastic cel putin o ora, maxim 4 ore. Folositi doar bucatile de carne marinate in mancare. Carnea prajita isi pierde din calitatile nutritionale, pe cand cea fripta retine vitaminele B1 si B2. Bananele pastrate in frigider nu se vor mai oxida, daca vor fi invelite intr-o punga de culoare neagra. Galustele de gris fierb mai repedesi sunt mai gustoase daca se adauga in compozitia lor putin malai.
Pandispanul va capata o culoare persistenta si va fi foarte pufos, daca folositi cu 2 linguri mai putina faina decat in reteta, si adaugati un praf de budinca cu aroma de frisca, apoi amestecati foarte bine.


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Joi Feb 11, 2010 1:58 pm

*Cartofii prajiti sunt gustosi si crocanti daca inainte de a-i pune in uleiul foarte incins, se sterg de apa cu un servet.
*Nu trebuie sa se subtieze piureul cu lapte rece deoarece capata o culoare cenusie. Se obtine un piure alb si frumos daca se prepara cu lapte clocotit.
*Legumele si cartofii noi trebuie pusi la fiert totdeuna in apa care clocoteste.
*Pentru ca ceapa tocata marunt sa nu se arda si sa capete o culoare frumoasa, trebuie data mai intai prin faina, apoi prajita.
*Legumele se fierb in apa sarata pentru a avea un gust mai bun si sa pastreze cat mai multe substante nutritive. Cel mai bun lucru este sa se fiarba legumele intr-un vas acoperit in apa putina. Legumele fierte in apa multa pierd o cantitate mare de substante nutritive. daca se fierb la abur, ele pastreaza mai multe substante nutritive.
*Legumele si zarzavaturile isi pastreaza culoarea daca in apa in care se fierb se adauga un praf de bicarbonat de sodiu (aproximativ 1/2 de lingurita la 1 kg de legume).
*Zarzavatul vested se poate improspata daca se pune pentru o ora in apa rece in care s-a adaugat o lingura de otet.
*Fructele si legumele se dezgheata tinandu-le in apa rece. Dupa cateva ore aceasta apa se varsa si se toarna alta usor sarata.
*Pentru ca sa nu se innegrasca in timp ce se curata, ciupercile curatate se pun intr-o cratita cu apa rece putin sarata. In apa se adauga si putin otet.
*Patrunjelul, mararul, menta se pastreaza proaspete timp de cateva zile, chiar pe vreme extrem de calduroasa, daca se tin intr-un vas inchis ermetic si absolut uscat. Verdeata trebuie sa fie de asemenea uscata.


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Lun Feb 15, 2010 11:10 pm

fetelor sunt foarte utilt sfaturile voastre


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Mier Feb 17, 2010 1:04 pm

Peste carnea de pui, atunci cand fac snitele de pui storc putina zeama de lamaie ca sa o faca mai frageda ,


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Joi Feb 18, 2010 1:01 pm

cand se taie maioneza, se drege cu o lingura de apa calda


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Joi Feb 18, 2010 1:21 pm

sagetator, sa stii ca asta chiar nu stiam. foarte bune sfaturi. :cheers:


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Sam Feb 20, 2010 4:02 am

Sfaturi pentru prepararea carnii


Gateste la temperatura mai mica bucatile tari de vita.


Coasta si muschiul de vaca trebuiesc fierte in suc propriu sau inabusit, la foc mic.


Cotletele devin mai fragede atunci cand sunt facute pe gratar la foc potrivit. Nu uitati sa inlaturati zgarciurile si tendoanele inainte de a manca.


Fripturile risca sa se usuce daca sunt preparate la foc lent.


Feliile din spate de vita trebuiesc fripte la gratar. Vor lasa aceeasi impresie ca muschiul de vita.


Pentru tocanite, cumparati parti mai ieftine ale animalului si taiati-le in cubulete. Astfel, veti evita costurile exagerate.


In locul muschiului de vita si al cotletelor, folositi antricot de vita. Inainte de a-l prepara, bagati-l mai intai la cuptor la temperatura de 175 C, timp de 15 munute pentru o jumatate de kg.


Pentru hamburgeri, incercati sa folositi carne batuta in locul carnii tocate. Vor iesi la fel de buni.


Condimenteaza toate bucatile de carne, orneaza mancarea, aprinde lumanari la cina, si bucura-te de o masa nu doar delicioasa, ci si convenabila.


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Sam Feb 20, 2010 4:04 am

Supele si ciorbele sunt mancaruri lichide, pe baza de alimente de origine animala si vegetala.


Supa, borsul si ciorba trebuie preparate in asa fel, incat, acestea, sa va dea senzatia de sarbatoare in fiecare zi. Sa le preparati cu atata pasiune, incat sa le doriti si sa le asteptati cu multa nerabdare.

Dupa modul de preparare, supele sunt de 3 feluri:


Supe de baza

Supe clare

Supe crema

Spuma. Ciorbele si supele trebuie spumate, pentru ca, spuma, de obicei, strica gustul si culoarea acestora.

Grasimea. Daca carnea din supa este prea grasa, atunci surplusul de grasime trebuie inlaturat, Excesul de grasimi in ratie duce la obezitate.

Supa se fierbe la foc potrivit. Supa, trebuie sa aiba un continut clar si limpede, daca o veti fierbe la foc mare, aceasta va deveni tulbure si intunecata.

Supa, se fierbe la o temperatura constanta si nu se ia de pe foc inainte de a fi gata, pentru ca se va strica mult mai repede.

Supa se pastreaza mai mult timp, daca aceasta se mai fierbe cel putin o data dupa preparare. Se raceste si se tine la frigider la temp. de 0 C - 4 C.

Legumele trebuie sa fie proaspete si curatate foarte atent. La supele pe baza de carnuri, legumele se adauga dupa ce acestea s-au spumit, iar la supele pe baza de legume, dupa ce a fiert apa. Astfel, vitamina C din legume, se pastreaza intr-o proportie mai mare.

Ordinea legumelor in supa. Atunci cand adaugati legumele in supa, trebuie sa tineti cont de ordinea lor, pentru a evita sfaramarea lor. Trebuie sa incepeti cu cele care fierb mai usor, apoi sa le adaugati pe cele care fierb mai greu. De obicei, in retete, se specifica acest lucru.

Sarea se adauga, intotdeauna, la sfarsit.

Cel mai important lucru, in preprarea supelor, este acela de a le da acestora, cat mai mult gust, aroma si savoare!


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Dum Feb 21, 2010 7:40 am

Foarte utile dar vin si eu cu unul sa aveti grija cand va apucati de gatit sa aveti toate ingredientele la un loc sa nu uitati ceva pe...derum,am patit-o :oops:


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Dum Feb 21, 2010 7:57 am

este normal sa mai uiti cate ceva. mie mi se intampla sa mi vina asa o pofta sa gatesc ceva si cand constat ca nu am prod respectiv ma apuca................. :q:


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Dum Feb 21, 2010 8:15 am

eu uitasem sa pun orezul in sarmele....mi se facuse o jena cand mi-am dat seama dar era prea tarziu


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Lun Feb 22, 2010 10:54 am

Atunci cand bat pieptul de pui cu ciocanul, pun peste o folie transparenta de nylon, astfel carnea nu se mai imprastie...


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Lun Mar 01, 2010 1:43 pm

gabbis a scris:
Atunci cand bat pieptul de pui cu ciocanul, pun peste o folie transparenta de nylon, astfel carnea nu se mai imprastie...

bun sfat nu stiam. ;)


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Lun Mar 01, 2010 1:45 pm

nici eu nu stiam asta


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Mier Mar 17, 2010 7:26 am

nici eu, dar asa o sa fac data viitoare


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Dum Mar 28, 2010 12:01 am

dar de obicei eu nu il bat pt ca piepul in gasesc taiat feliute.

dar carnea de porc, pui dupa ce o bati sa o bagi putin intr un castron cu lapte. devine mai frageta.


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Dum Mar 28, 2010 1:27 am

Asa fac si eu


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Mier Mar 31, 2010 11:45 am

si nu este mai buna?


Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Joi Apr 01, 2010 12:49 am

mult mai buna.


Sus In jos
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   



Sus In jos
 

Sfaturi practice in bucatarie

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 3Mergi la pagina : 1, 2, 3  Urmatorul

Regulament la postare

-Incercati pe cat posibil sa evitati certurile.
- Respectati-i pe ceilalti membri daca vreti sa fiti si voi respectati.
- Nu faceti reclama mascata. Primiti avertizare si apoi veti fi exclus.
-Vorbiti cu administratorul pentru reclama si schimb de bannere.
- Administratorul are dreptul sa excluda membri daca accestia incalca regulile.
- Fiti spontani in alegerea subiectelor. Nu se stie cand vei fi promovat!!
-Apreciem spontaneitatea. Fiti activi si legati prietenii.
-EVITATI DUBLU-POST-ITUL!!Atrage dupa sine avertizarea!
Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Universul Copiilor :: D'ale bucatariei :: Sfaturi in bucatarie-
Forumgratuit.ro | Cultura si Societate | Mamici | © phpBB | Forum gratuit de suport | Contact | Semnaleaza un abuz | Poti avea un blog